İGF Genel Başkanı Mesut Demir: Basın meslek odası şarttır!

IGF Başkanı Mesut Demir: Yerel Medyalar Ekonomik Destek Bekliyor

BURSA (İGFA) – İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı ve Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

YEREL MEDYALAR EKONOMİK AÇIDAN TEŞVİKLERLE DESTEKLENMELİ

Anadolu yerel medyalarının ülkenin dinamiklerinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, “Haberleri takip etmek için insanlar ulusal medyalara değil, yaşadıkları şehrin yerel medyalarına yöneliyor. Anadolu yerel medyalarının ayakta kalabilmesi için gelir kaynakları artırılmalı. Kurumsal yapıda olan ve gazetecileri istihdam eden Anadolu yerel medyalarının kamu kurumları ve belediyeler tarafından reklam desteği alması, tasarruf tedbirlerinden muaf tutulması, vergi oranlarının düşürülmesi ve İŞKUR’un istihdam teşviklerinin yeniden hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

İŞSİZ GAZETECİLERE DESTEK İÇİN İŞKUR-BASIN İLAN KURUMU İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Yerel medyaların ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde işsiz gazeteci sayısının arttığını belirten İGF Genel Başkanı Demir, “Geçmişte Basın İlan Kurumu ile İŞKUR arasında yapılan anlaşma ile iletişim fakültesi mezunu genç gazetecilere 9 aylık teşvik veriliyordu. Ancak bu sürenin sona ermesiyle yerel medyalar bu teşvikten mahrum kaldı ve işsiz gazeteci sayısında ciddi bir artış yaşandı. İletişim fakültelerinden mezun olan yaklaşık 2 bin genç meslektaşımız her yıl iş bulamamaktadır. Bu nedenle Basın İlan Kurumu ile İŞKUR arasında yeni bir protokol imzalanarak gerekli teşviklerin sağlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“BASIN MESLEK ODASI ZORUNLUDUR”

Medyaların en büyük sorununun basın meslek odası eksikliği olduğunu vurgulayan IGF Başkanı Mesut Demir, “Bugün internet medyaları için kayıt yaptırabilecekleri bir meslek odası bulunmamaktadır. Herhangi bir kişiyi muhabir yapmanın artık çok kolay hale geldiği bir dönemdeyiz. Bu soruna çözüm getirecek tek yol Basın Meslek Odası’nın kurulmasıdır. Bu konuda İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımızın vefatını en içten duygularla anıyor, onurlu mesleklerini zor şartlar altında sürdüren tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan ve Çalışamayan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Yangınlarla Mücadelede Teyakuz

Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alındığını ancak riskin devam ettiğini açıkladı.

Fred: Şampiyonlar Ligi Hedefimiz

Fenerbahçe’nin Fred’i, Şampiyonlar Ligi hedefini ve şampiyonluk için çabalarını vurguladı.

Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybeden Sürücü

Kaynarca’da motosikletin otomobille çarpışması sonucu Gökhan Kumru hayatını kaybetti.

İsrail’in saldırılarında Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bini aştı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının ise 60 bin 34’e, yaralıların sayısının 145 bin 870’e yükseldiğini duyurdu.

Sarıgül: ‘Sosyal medya Meclis’ten güçlü’ dedi takipçisinden anında zor bir soru geldi…

CHP’li Mustafa Sarıgül, sosyal medyanın Meclis’ten daha güçlü olduğunu söyledi, takipçisinden anında zor soru geldi…

Dilan Çıtak trafikte terör estirdi! Polisin üzerine sürdü, ateş açılarak durduruldu

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in kızı şarkıcı Dilan Çıtak, Bodrum’da emniyet şeridinde ilerlerken polisin dur ihtarına uymadı. Aracını polisin üzerine süren Çıtak’ı polis havaya ateş ederek durdurdu.