Su altında 120 gün yaşadı, dünya rekoru kırdı: Harika bir maceraydı

Alman Mühendis Su Altında 120 Gün Geçirerek Dünya Rekoru Kırdı

Alman mühendis Rudiger Koch, su altındaki bir kapsülde 120 gün boyunca yaşayarak dünya rekoru kırdı. 59 yaşındaki Koch, son üç ayını geçirdiği denizdeki evinden dün (24 Ocak) çıktı. Panama açıklarındaki bir kapsülde basınç kaybı olmadan yaşayan mühendis, su altında en uzun süre kalan kişi olmayı başarıyla Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi.

Önceki rekor ABD’li Joseph Dituri’ye aitti. Dituri, 2023’te Florida açıklarında 100 gün boyunca su altında kalmıştı.

Independent Türkçe’nin haberine göre Koch, duygularını şu şekilde ifade etti: Harika bir maceraydı ve şimdi bitti. Aslında neredeyse bir pişmanlık duygusu var. Burada geçirdiğim vakitten çok keyif aldım.

Yüzeyin 11 metre Altında Bir Macera

Panama’nın kuzey kıyısından sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan kapsül, yüzeyin 11 metre altında konumlanmıştı. 30 metrekarelik bu kapsül, dar spiral tüplü bir merdivenle yüzeydeki başka bir odaya bağlıydı. Bu sayede Koch’a yiyecek sağlanıyor, ziyaretçiler ve doktorlar da yanına inebiliyordu.

Alman mühendis, su altındaki kapsülde geçirdiği süre boyunca dört kamera tarafından sürekli izlendi. Bu sayede hem yüzeye çıkmadığından emin olundu hem de ruh sağlığı gözlemlendi.

Kapsül içerisinde yatak, tuvalet, televizyon, bilgisayar, internet ve hatta egzersiz bisikleti bulunmasına rağmen duş imkanı bulunmuyordu.

Denizler İnsanlar İçin Uygun Bir Ortam Olabilir

Havacılık ve uzay mühendisi olan Koch, amacının sadece rekor kırmak değil aynı zamanda insan yaşamı hakkındaki algıları değiştirmek olduğunu belirtti: “Okyanusa açılmak, tür olarak yapmamız gereken bir şey. Burada yapmaya çalıştığımız şey, denizlerin aslında insanların yayılmasına uygun bir ortam olduğunu kanıtlamak.

(Independent Türkçe)

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Vatandaşın en beğendiği siyasetçi kim: Son anketten çarpıcı sonuçlar; CHP’li isim zirveye yerleşti

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Dün Sultan Süleyman ve Şehzade Mustafa’nın ifadeye çağrılması ‘Muhteşem 15 Yıl’ın sonu mu?

TIKLAYIN – Şehit ailelerinin MHP’ye bıraktığı siyah çelengin faturası Emniyet Müdürü Mahmut Ay’a kesildi!

TIKLAYIN – Gazze’de rehine-tutuklu takası: Hamas, 4 İsrailli rehineyi daha Kızılhaç’a teslim etti!

TIKLAYIN – Süleyman Soylu’nun Abdullah Öcalan’la ilgili sözlerini eleştiren Saadet Partisi İl Başkanı, ifadeye çağrıldı

TIKLAYIN – Konya’da bina çöktü | Enkaz altındaki 1 kişinin cesedine ulaşıldı: Binanın alt katındaki balıkçı dükkânının kolon kestiği iddia edildi, 4 kişi gözaltında

TIKLAYIN – 12 yıl sonra Ayşe Barım üzerinden açılan “Gezi” soruşturması CHP’yi harekete geçirdi; Özgür Özel, heyet görevlendirdi

Related Posts

“Timsah Alcatraz”ı mahkumlar anlattı: Zincirlenen insanlar ve böcekli yemekler

“Timsah Alcatraz” göçmen kampı, hijyen skandalları ve sağlık ihmalleriyle gündemde. Penceresiz çadırlarda zincirli tutulan göçmenler, böcekli yemekler ve sınırlı tıbbi yardımla hayatta kalmaya çalışıyor.

İBB’ye 6. dalga operasyonunda AKP’li isim de gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 6. dalga operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Adil Karaismailoğlu’nun eski çalışma arkadaşı Hacımustafaoğlu gözaltına alındı.

Trabzon mitinginin yapılacağı meydanda dikkat çeken afiş

CHP’nin Trabzon mitinginin yapılacağı meydana “Murat Çalık’a Özgürlük” afişi asıldı.

Manisa FK, Dino Arslanagic ile yolları ayırdı

Manisa Futbol Kulübü, Belçikalı stoper Dino Arslanagic ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

Geri Dönüşümle Aile Bütçesine Katkı

Emekli memur Abdullah Güven, atık plastik şeritlerle sepet ve çanta üreterek geri dönüşüme katkı sağlıyor.

İzmit’te Eşini Tüfekle Vuran Kadın Gözaltında

İzmit’te madde bağımlısı koca, eşi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.