Tülay Hatimoğulları’ndan İmamoğlu tepkisi: Kimse karnından konuşmasın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’dan Açıklamalar

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 22 Ocak’taki İmralı’da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’la gerçekleşen ikinci görüşmeye dair konuşan Hatimoğulları, Öcalan’ın “Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili oyalama, zaman kazanma, bekle-gör politikalarına tevessül etmek Türkiye halklarına yapılacak en büyük kötülük olur” şeklindeki ifadelerini paylaştı.

Hatimoğulları, “Hepimizin merakla beklediği ikinci İmralı görüşmesi gerçekleşti” diyerek İmralı görüşmesinden çıkan yol haritasının tüm halklar tarafından merakla beklenen bir konu olduğunu belirtti. Öcalan’ın “Türkiye’yi demokrasi zeminine çekmek krizlerden korumak için tek çaredir” düşüncesini paylaştığını aktaran Hatimoğulları, son görüşmede Öcalan’ın “Bahçeli’nin yaklaşımının devlet aklıyla buluşması halinde barışa hizmet edecek tarihsel bir çıkışa hizmet edeceğini” belirttiğini dile getirdi.

‘İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA’ TEPKİSİ

Eyüp’ün Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik açılan soruşturmaya ilişkin konuşan Hatimoğulları, “Kimse kendi çıkarları doğrultusunda hukuksuz yollarla rakiplerine engel olamaz. Düşüncelerini ifade etmemiş insanlara iddialar uydurmak doğru değildir. Hiç kimse düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyemez” dedi.

BAKAN’A ERSOY’A ‘DERHAL İSTİFA ET’ ÇAĞRISI

Bolu Kartalkaya’daki otel faciasına değinen Hatimoğulları, yaşamını kaybeden 78 kişiyle ilgili “Tüm yetkililerin sorumluluk alması gerekmektedir. Bu felakete neden olanlar derhal ama derhal istifa etmeli ve yargı önünde hesap vermeli. Hesap sorulmadığı sürece benzeri olayların yaşanma ihtimali her zaman vardır. Kültür ve Turizm Bakanı, bir saniye bile beklemeden istifa etmeli ve sorumluluğunu kabul etmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Beşiktaş, ikas Eyüpspor maçına hazır

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında yarın ikas Eyüpspor ile sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Lapseki’de şehit annesine ziyaret

Lapseki Kaymakamı Cafer Ekinci, Nusretiye köyünde 1993 yılında Bingöl’de şehit olan İsmail Yılmaz’ın annesi Sevim Yılmaz’ı evinde ziyaret etti.

Marmara’da Müsilajla Mücadele: 822 Milyon Ceza

Marmara’da 5 bin 638 tesiste denetim yapıldı, 55 tesis kapatıldı, toplam ceza 822 milyon lira.

Arnavutköy’de Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Yunus polisleri tarafından durdurulan araçta ruhsatsız tabanca ve fişekler bulundu, şüpheli gözaltına alındı.

Ezeli rakip futbolcularından trajik ölüm sonrası büyük vefa: Jota’nın ailesine servet!

Chelsea’nin yıldızları kulübün verdiği 15 milyon dolarlık şampiyonluk primini, hayatını kaybeden Liverpoollu Diogo Jota ve kardeşinin ailelerine bağışladı.

Yaren leyleğin yavrusu Batı Şeria’ya gitti

Simge haline gelen “Yaren” leyleğin bu yıl dünyaya gelen ve uydu vericisiyle takip edilen yavrularından biri Mısır’a, diğeri Batı Şeria’ya göç etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye …