Diyarbakır’da görme engelliye ‘bağımsız hareket eğitimi’

Diyarbakır’da Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi Verilecek

DİYARBAKIR (İGFA) – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vasıtasıyla kör bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla “Bağımsız hareket eğitimi” düzenleyecek. Eğitim için başvurular 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Eğitim, başvuruların tamamlanmasının ardından 6 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Mola Evi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok Konuda Eğitim Verilecek

Eğitim programı, duyusal ayırt etme ve kavramlar ayırt etme tekniklerinden başlayarak, arama teknikleri ve yönelim becerileri gibi çeşitli konuları içerecek. Katılımcılar, takip ve rehberle yürüme teknikleri ile baston kullanımı hakkında da eğitim alacak.

Eğitim Engelliler İçin Önemli Bir Adım

Bağımsızlık ve güvenliklerini artırmayı hedefleyen eğitim programı, kör bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim, toplumda engellilere karşı farkındalığın artırılmasına ve onların günlük hayatlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine destek olacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu değerli eğitimden faydalanmak isteyen kör bireyler, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Related Posts

Murat Çalık’a ikinci biyopsi: 4 kitle alındı

Murat Çalık’a ikinci biyopsi: 4 kitle alındı

Trump’tan New York’a Demokratların Müslüman adayı Mamdani resti: O İsrail karşıtı radikal solcuyu seçerseniz federal fonları keserim, bu ülke sosyalist bir deliyi seçmez

ABD Başkanı Trump, New York’taki seçim yarışında Filistin yanlısı aday Zohran Mamdani’yi hedef aldı; Mamdani’nin kazanması halinde New York’un federal fonlarını kesmekle tehdit etti

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

İsrail 12 saat süre verdi! İranlı siyasilere tehdit

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail’in saldırıların ilk gününde bazı yetkililere tehdit mesajı gönderdiğini bildirdi. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali …

Gazze’de ölü sayısı 84 bin

Terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik başlattığı soykırımda resmi rakamlara göre 56 bin sivil yaşamını yitirirken, gayrı resmi raporlar bu sayıyı 433 bine kadar çıkarıyor.