Özgür Özel, İBB’ye Yönelik Soruşturmalar Üzerine Miting Düzenledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Soruşturmaları Sonrası Şişli’de Miting Düzenledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarının ardından partisinin düzenlediği mitinge Şişli‘de katıldı.

Millet iradesine sahip çıkıyor mottosuyla başlatılan ilçe mitinglerinin ilkinde, Şişli Belediyesi önünde parti otobüsünün üzerinden kalabalığa hitap eden Özel, her çarşamba bir ilçede olacaklarını ve haftaya Beylikdüzü’nde miting düzenleyeceklerini açıkladı.

İBB’ye yönelik soruşturmalara işaret eden Özel, kent uzlaşısı meselesinde devletten temiz kağıdı almış, aday olmasında devlet güvencesi olan ve Kürt demokratların oylarını getirebilecek kişileri belediye meclis listelerine yazmanın suç kabul edilmesi durumunda suçun sahibi olduğunu belirtti.

Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturmalardan sonra 20’den fazla uluslararası kuruluşa süreci anlattığını vurguladı ve bu kampanyanın dünyanın en büyük imza kampanyası olduğunu savundu.

Özel, 2 Nisan için yaptığı boykot çağrılarına da değindi ve boykotun ekonomik etkilerini paylaştı. Partisinin il mitinglerinin pazar günü Samsun’dan başlayacağını sözlerine ekledi.

Mitingde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de konuşma yaparken belediye başkanlığı görevlerinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve Resul Emrah Şahan’ın mesajlarını okudu. Ayrıca, adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın ses kaydını da dinletti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.


Reklamdır
Kaynak: AA / Kaan Bozdoğan – Güncel

Related Posts

Prim üretimi hayatdışında yüzde 49.5, hayat branşında yüzde 74.7 arttı: 3 ayda 300 milyar TL

2025’in ilk üç aylık verilerine göre hayatdışı pazarında sağlık sigortalarının payı artmaya devam ederken kaskodaki gerileme sürüyor.

Ziraat Bankası güçlü büyümesini sürdürdü

Türk Bankacılık Sektörünün lideri Ziraat Bankası, küresel piyasalarda belirsizliğin arttığı yılın ilk çeyreğinde güçlü büyüme performansını devam ettirdi.

Hollanda’da yaşamak giderek zorlaşıyor

Hollanda İstatistik Kurumu CBS’nin verilerine göre ülkede yıllık enflasyon oranı 2025 Nisan ayında yüzde 4,1 olarak teyit edildi. Mart ayındaki yüzde 3,7’lik orana kıyasla yükselen bu değer, Aralık 2023’ten bu yana görülen en yüksek seviye olarak …

Antalya’da bal hasadı başladı

Antalya’da bal hasadı başladı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün sarayda toplanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında saat 13.30’da toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda, yurt içi ve küresel ekonomik gelişmeler ele alınacak. Toplantıya ekonomiyle ilgili bakanlar katılacak, ardından yazılı açıklama yapılacak.

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?