Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye’de Bankalar Arasındaki Faiz Rekabeti Yükseliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizindeki artışın ardından, bankalar arasında likidite yönetimi belirleyici hale geldi. Bu durum, bankaları müşteri kazanımı ve fon toplamak için rekabete yönlendirirken, mevduat faizlerinde de yükseliş yaşandı.

Haftanın başında %50’lik faiz oranı yalnızca bir bankada görülürken, hafta sonuna gelindiğinde birden fazla banka standart olarak %52’ye kadar faiz oranlarını yükseltti.

HANGİ BANKA NE KADAR FAİZ SUNUYOR?

25 Nisan Cuma günü itibarıyla bankaların sunduğu yüksek faizli mevduat hesapları şu şekilde:

  • Anadolubank – Renkli Hesap: %52
  • TEB – Marifetli Hesap: %50
  • Alternatif Bank – VOV Hesap: %50
  • HSBC – Modern Hesap: %50
  • Denizbank – Kaptan Hesap: %49,50
  • Fibabanka – Kiraz Hesap: %49,00
  • Odeabank – Oksijen Hesap: %49,00

Yukarıdaki faiz oranları genellikle 32 günlük vadeli mevduatlar için geçerli olup, kampanya koşullarına ve müşteri segmentine göre farklılık gösterebilir.

250 BİN TL, 500 BİN TL VE 1 MİLYON TL İÇİN KAZANÇLAR

Yatırımcıların tercih ettiği mevduat hesapları her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bankaların faiz oranlarını arttırmasıyla birlikte, mevduat hesaplarındaki getiri de artıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışına ayak uyduran bankalar, mevduat faizlerini %52’ye kadar yükseltti.

EN YÜKSEK FAİZ ORANLARIYLA 32 GÜNLÜK VADEDE NET KAZANÇLAR

  • -250 Bin TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 9.688 TL
  • -500 Bin TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 19.375 TL
  • -1 Milyon TL İçin Getiri: Vade: 32 gün, Net Kazanç: 38.750 TL

Bu hesaplamalarda stopaj (vergi) kesintisi dikkate alınmış olup, bankalar faiz oranlarını brüt olarak sunsa da net getiri gerçek kazancı yansıtır.

UZMANLARDAN UYARILAR

Bankacılık uzmanları, yüksek faiz oranlarının genellikle kampanyalı ürünler kapsamında sunulduğunu belirtiyor. Yeni müşteriler veya belirli fonları getiren kişilere özel avantajlar sağlanabildiğini, bazı bankaların ise yüksek faizli hesaplar için belirli bir bakiyeyi vadesiz hesapta tutma şartı koyduğunu vurguluyor.

FAİZ ARTIŞINDAN NASIL YARARLANILIR?

TCMB’nin faiz artırımının ardından yükselen mevduat faizleri, TL birikimlerini değerlendirmek isteyenler için yeni fırsatlar sunuyor. Ancak yatırımcıların, faiz oranlarının yanı sıra kampanya koşullarını, stopaj oranlarını ve vadesiz hesap şartlarını dikkatlice incelemesi önem taşıyor.

Related Posts

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

CHP İstanbul İl Başkanı, İBB’ye yapılan ikinci operasyonda tarihe dikkat çekti!

İBB’ye bu sabah başlatılan ikinci dalga operasyon üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik operasyonun yapıldığı tarihe dikkat çekerken ”Bu, yargıya siyasetin müdahalesinin en büyük somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Vatandaş faizden kaçtı, karta yüklendi: Kredi kartı harcamaları tarihinde bir ilk!

19 Mart’tan sonra yükselen ihtiyaç kredisi faizleri, vatandaşı kredi kartı ve kredili mevduat hesabına yöneltti. Bireysel kredi kartı bakiyesi ilk kez 2 trilyon lirayı aştı.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir