5 ilde gerçekleştirilen organize suç operasyonunda 63 kişi yakalandı. İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Başakşehir merkezli bir suç örgütünü izlemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, örgüt lideri Ş.B.’nin halihazırda çeşitli suçlardan cezaevinde bulunduğu belirlendi. Ancak, cezaevinde olmasına rağmen, örgüt liderinin kurşunlama ve yaralama eylemlerinin talimatlarını dışarıdaki örgüt üyelerine ya da üçüncü şahıslara verdiği tespit edildi.
Örgütün faaliyetleri, bölgedeki esnafa yönelik baskılar, uyuşturucu gelirlerinin paylaşımı ve bölgesel anlaşmazlıklar üzerine yoğunlaşıyor. Emniyet güçleri, suç örgütünün bir dizi yaralama ve silahlı saldırı olayına karıştığını ortaya koydu. Örgütün lideri, cezaevinden kontrolü sağlarken, daha önce de benzer operasyonlarla 38 kişinin tutuklandığı bilgisi mevcut. Ancak, bu tutuklamalara rağmen örgütün faaliyetleri devam etti.
Bu sabah İstanbul merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı düzenlenen helikopter destekli operasyon sonucunda 63 şüpheli daha gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, örgütün silah ve uyuşturucu trafiğine dair önemli bulgular elde edildi. Operasyon sırasında ele geçirilen malzemeler arasında 1 adet uzun namlulu tüfek, 3 otomatik tabanca, 13 ruhsatsız tabanca, 3,25 kilogram uyuşturucu madde ve çok sayıda mermi bulunuyor. Gözaltına alınan 63 kişi hakkında adli süreçler devam ediyor.