Nijerya’dan yapay zekaya 7,5 milyon dolarlık yatırım

Nijerya’da gerçekleştirilen bir törende İletişim, İnovasyon ve Dijital Ekonomi Bakanlığı ile Gates Vakfı arasında “Nijerya Yapay Zeka Ölçekleme Merkezi”ne dair bir anlaşma imzalandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 7,5 milyon dolarlık bir finansman desteğiyle üç yıl sürecek proje kapsamında Gates Vakfı yer alacak.

Merkez, sağlık, tarım ve eğitim gibi temel sektörlerde gelişmiş yapay zeka çözümlerinin uygulanmasını koordine edecek.

Bakan Bosun Tijani imza töreninde yaptığı konuşmada, merkezin yapay zeka fikirlerini somut etkilere dönüştürmede önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Tijani, “İş birliği sayesinde, yapay zeka çözümlerinin sorumlu bir şekilde geliştirilmesini ve adil biçimde dağıtılmasını sağlama kapasitemizi güçlendiriyoruz.” dedi.

Merkezin, ulusal stratejiyle uyumlu olduğunu vurgulayan Tijani, ayrıca dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda yeni teknolojilere erişimi artırarak kamu hizmetlerinin kalitesini yükselteceğini belirtti.

Gates Vakfı Nijerya Direktörü Uche Amaonwu, yapay zekanın kalkınma sorunlarına yönelik küresel yaklaşımları dönüştürdüğünü ifade etti.

Amaonwu, “Yerel yetenek ve yenilikçiliği destekleyerek, yapay zekanın faydalarının en çok ihtiyaç duyanlara ulaşmasını amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Merkezin, etkili yapay zeka çözümlerini tespit ederek yaygınlaştırma konusunda öncü bir rol üstlenmesi ve Nijerya’nın sorumlu yapay zeka inovasyonu alanında bir örnek ülke olması hedefleniyor.

Related Posts

WeTransfer’de yapay zeka krizi: Kullanıcı tepkileri geri adım attırdı

WeTransfer, yapay zeka için kullanıcı dosyalarını kullanabileceğini belirten Hizmet Şartları değişikliğiyle tepkileri üzerine çekti. Peki ne oldu, şirket neden geri adım attı?

Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Monako, ekonomik gücü ve kişi başına düşen geliriyle devler liginde yer alıyor. Sadece 2.08 kilometrekarelik bir yüzölçümü olan Monako Türkiye’den yaklaşık 376 bin kat daha küçük…

Bir uzay aracına artarda iki yıldırım çarparsa ne olur? İşte Apollo 12’nin hikayesi!

1969’da Ay’a inen ikinci insanlı görev olan Apollo 12, tarihe kalkış sırasında art arda iki yıldırım çarpması olayına maruz kalmasıyla geçti. Peki ama bu kadar kötü başlayan bir yolculuk, nasıl oldu da kazasız belasız tamamlanabildi?

Otoda beş aylık dış ticaret açığı üç milyar dolar

Yılın ilk yarısında 530 bin adetle 20 milyar dolarlık ihracat yapan yerli otomotiv üreticileri, Avrupa’yla kafa kafaya gelen maliyetler sebebiyle rekabette zorlanıyor. OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “İlk 5 ayda 3 milyar dolarlık eksi var. Otomobilde kaybettiğimiz kanı ticari araçlarla kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

Sıfır araçlar 10 farklı kategoride değerlendirildi: En çok sorun çıkaran markalar belli oldu

Yeni teknolojilerle donatılan otomobiller sürücüleri memnun etmesi beklenirken, kullanıcılar şikayetlerle dolu bir deneyim yaşıyor. Son araştırma, 2025 model araçlar arasında en çok sorun çıkaran markaları ortaya koydu.

Dijitalleşen dünyada kişisel verilerinizi korumanın 8 yolu

1. Paylaştığınız Bilgileri Unutmayın Oxford Üniversitesi Bilgi Güvenliği sayfasından edinilen bilgiye göre, internetteki günlük aktivitelerimiz farkında olmadan birçok kişisel bilgiyi paylaşmamıza neden oluyor. Doğum tarihinizden ev adresinize …