Doğum izni ne zaman 1 yıl olacak? Memur doğum izni 1 yıl olacak mı?

Memur Doğum İzni Süresi 1 Yıla Uzatılacak mı?

Memur doğum izni süresinin 1 yıla çıkarılması konusu, hem kamu hem de özel sektör çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Şu anda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda, doğum izni süresi 16 haftadan 1 yıla uzatılmayı hedefliyor. Peki, bu değişiklik ne zaman gerçekleşecek? Memur doğum izni süresi gerçekten 1 yıla uzanacak mı? Detaylar haberimizde…

Doğum İzni Süresi Ne Zaman 1 Yıla Uzatılacak?

Doğum izni süresinin uzatılması çalışmaları, özellikle doğum sonrası annelerin iş hayatına dönüşünü kolaylaştırmayı amaçlıyor. 2025 yılında Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, ücretli doğum izni süresinin 1 yıla çıkarılması, kısmi çalışma imkanının genişletilmesi ve kreş desteği gibi konular ele alınıyor.

Memur Doğum İzni Süresi 1 Yıla Uzayacak mı?

Kreş teşviki, esnek çalışma saatleri ve hibrit çalışma modeli gibi konular, kadın istihdamını artırmayı ve annelerin iş ve özel hayat dengesini sağlamayı amaçlıyor.

Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.