Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde Sağlık Çalışanlarının Artan İş Yükü Sorunu

Adana Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının iş yükü, artan personel ihtiyacı nedeniyle kritik seviyelere ulaştı. Son dönemlerde günaşırı nöbetlerin artması, çalışanlar üzerinde ciddi fiziksel ve zihinsel yorgunluğa neden oluyor. Sağlık emekçilerine göre; “İl içinde başka hastanelere yapılan görevlendirmeler nedeniyle personel dağılım cetvelinde kadronun dolu görünmesi, son atamada sadece 3 kişinin alınması, idare tarafından yer değiştirme taleplerini verilen olumsuz cevaplar”, hastanedeki sorunları gözler önüne seriyor.

Bölgenin en yüksek yatak kapasitesine sahip sağlık kuruluşlarından biri olan Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Günaşırı tutulan nöbetlerin uzun mesai saatleriyle birleşmesi, dinlenme imkânlarını kısıtlayarak çalışanların verimliliğini düşürüyor. Artan iş yükü sadece hizmet kalitesini değil, aynı zamanda sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini de olumsuz etkiliyor.

Adana Şehir Hastanesi’nde yaşanan personel eksikliğinin giderilmesi yönünde beklenti artmış durumda…Sağlık emekçileri, sağlık hizmetlerinin aksamaması ve çalışan sağlığının korunması adına bu ihtiyacın kısa sürede karşılanması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Aile hekimliğinde yeni dönem başlıyor

Yeni yasayla birlikte aile hekimliği uzmanlık sürecinde dikkat çeken değişiklikler geliyor. Sahadaki aile hekimi sayısını artırmayı hedefleyen düzenleme Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Doğum izni ne zaman 1 yıl olacak? Memur doğum izni 1 yıl olacak mı?

Doğum izni ne zaman 1 yıl olacak? Son dönemde çalışan annelerin en çok merak ettiği soruların başında bu geliyor. Özellikle memurlar açısından doğum izninin süresinin artırılması gündeme gelmiş durumda. “Memur doğum izni 1 yıl olacak mı?” sorusu, sosyal medya ve haber platformlarında sıkça aratılıyor.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.