Artık kimse koyamayacak: Bebeklere o isimlerin verilmesi yasaklandı

Yeni düzenleme ile Japonya’da bazı bebek isimleri artık yasak

Yeni bir bebeğin dünyaya gelmesiyle birlikte ebeveynlerin heyecanlı bekleyişi, onun için en uygun ismi bulma süreci ile devam eder. Dünya genelinde popüler olan bebek isimleri her geçen yıl değişirken, Japonya’da ilginç bir karar alındı.

6 İSİM YASAKLANDI

Japonya yetkilileri, ‘kanji’ harfinin bulunduğu isimlerde yaşanan telaffuz sorunlarını ortadan kaldırmak için 6 ismi yasakladı. Artık ebeveynlerin çocuklarına vermesi yasaklanan isimler arasında Pikachu, Pudding, Akuma, Jiro, King ve Shiizaa bulunuyor.

Yapılan düzenleme ile sadece resmi olarak tanınan isimlerin kullanılmasına izin verilecek. Hükümet, bu adımın okullar, hastaneler ve kamu hizmetlerinde yaşanan karışıklıkları önlemek amacıyla atıldığını belirtti. Bu yeni kurallarla, “gösterişli” olarak nitelendirilen isimlerin tescil edilmesi daha da zorlaşacak.

Related Posts

Konya’da yağış sonrası ortaya çıktı! Göçüklüklerin yanında yarıklar da oluştu

Konya’da yağış sonrası tarlada yüzey yarığı oluştu. Oluşan yarıklar vatandaşlarda endişeye neden oldu.

Bu ülkede vatandaş olmak istiyorsanız komşularınızla iyi geçinin: Kararı onlar veriyor

Güçlü ekonomisi, alabildiğine yeşillikleri ve ikonik dağlarıyla İsviçre, birçok kişi için ‘hayal gibi’ olan ülkeler listesinin üst sıralarında yer alıyor. Ancak burada vatandaş olmak için biraz çetrefilli bir yolun aşılması gerekiyor: Hukuki kriterleri yerine getirmek yetmiyor; yerel halkın da başvuru sahibini ‘uygun’ bulması gerekiyor.

Protestolara ‘şiddetli müdahale’ talimatı veren eski Başbakan yargılanacak

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi (ICT), eski Başbakan Şeyh Hasina Vecid, eski İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal ve Bangladeş Polisi Genel Müfettişi Chowdhury Abdullah Al-Mamun’u, 2024 yılında ülkede yaşanan kamuda kontenjan protestolarına …

İsrail ordusu yardım almak için toplanan Gazzelilere saldırdı: 30’dan fazla kişi hayatını kaybetti

Gazze Şeridi’nin ortasında bulunan Netzarim Koridoru çevresinde de, İsrail ordusuna ait insansız hava araçları, yardım almak üzere toplanan sivilleri hedef aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Refah’ın Mevasi bölgesinde yüzlerce sivil, insani yardımlara ulaşmak için hareket halindeyken İsrail işgal güçlerinin zırhlı araçlardan doğrudan ateş açması sonucu en az 30 Filistinli hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı.

Can Atalay’dan mesaj: Gezi, geçmiş değil; geleceğe yürüyenlerin ortak belleğidir

Can Atalay’dan mesaj: Gezi, geçmiş değil; geleceğe yürüyenlerin ortak belleğidir

Gezi’nin 12. yılında yurttaşlar Taksim’de toplandı

Binlerce vatandaş Gezi Parkı Direnişi’nin 12. yıldönümünü anmak ve basın açıklaması yapmak üzere Taksim Dayanışması’nın çağrısı ile bir araya geldi. İstanbul Valiliği Taksim’e çıkan yolları kapattı.