Bakan açıkladı. Aylık ödeme 10 bin 125 liraya çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Sosyal Hizmet Modellerindeki Düzenlemeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni düzenlemeler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Ocak ayı memur maaş katsayısındaki güncelleme sonrasında sosyal hizmet modellerinde ödemelerde düzenlemeye gidildiğini belirtti.

‘Türkiye Yüzyılı’nda tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Göktaş, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca ortaya çıkabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üreteceklerini ekledi.

Göktaş, “Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla yaşlı aylığının 4 bin 181 liradan 4 bin 664 liraya, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığının 3 bin 338 liradan 3 bin 723 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarının da 5 bin 7 liradan 5 bin 584 liraya yükseldiğini” ifade etti.

TOPLAM 54,7 MİLYAR LİRA

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakınlarına ödenen aylığın 3 bin 338 liradan 3 bin 723 liraya yükseldiğini, ağır silikozis hastalarının aylığının ise 9 bin 185 liradan 10 bin 245 liraya yükseldiğini açıkladı. Göktaş, evde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine yönelik başlatılan ‘Evde Bakım Yardımı’ programı ile ortalama 542 bin engelli vatandaşı desteklediklerini belirtti. 2025 yılı ocak-temmuz dönemi için evde bakım yardımının 9 bin 77 liradan 10 bin 125 liraya çıkarıldığını da sözlerine ekledi. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda kimseyi geride bırakmayan bir toplum vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, bu kapsamda 2024 yılı içinde toplam 54,7 milyar lira Evde Bakım Yardımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, çocukların öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesi çerçevesinde, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için SED hizmeti sunulduğunu hatırlattı. Göktaş, SED hizmetine yönelik ekonomik destek tutarlarında da düzenlemeye gidildiğini ve “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 6 bin 360 liradan 7 bin 94 liraya yükseldiğini” belirtti. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 10 bin 159 liradan 11 bin 332 liraya yükseltildiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük’ün anlattıkları stüdyodakileri ağlattı

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük, Sözcü TV’de ‘Başkent Kulisleri’ programında terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Özlük, yaşadığı ve tanık olduğu olayları anlattı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Rumların aklında barış değil, savaş var

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Rumların aklında barış değil, savaş var

Hamas: Yeni bir tehcir yok, halkımız geri dönüş hakkında kararlı

Hamas, Filistin halkının 1948’de yaşanan Nekbe’de (Büyük Felaket) olduğu gibi bir kez daha tehcir edilemeyeceğini ve İsrail’in 19 aydır Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırıma rağmen, halkın direniş ve geri dönüş hakkına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Rusya heyeti Türkiye’ye geldi: Gözler İstanbul’da

İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyetinin Türkiye’ye ulaştığı bildirildi. Rus haber ajansı Tass, isimsiz kaynağa dayandırdığı haberinde, Ukrayna ile müzakere edecek Rus heyetinin İstanbul’a ulaştığı ve müzakerelerin TSİ 10.00’da Dolmabahçe’de başlamasının beklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye kupasını kazanan Galatasaray’ı tebrik etti. Erdoğan mesajında, “Galatasaray futbol takımını ve tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum.” dedi.