Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen cinayetinde yeni gelişme

Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen ile özel koruması Mikayil Çelikkol‘u öldüren ve 2 kişiyi yaralayan başkanın kuzeni Erdem Çelebi Şen hakkında 3 suçtan ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Balışeyh Belediye Başkanı seçildikten sonra, 2024 yılı Temmuz ayında istifa edip bağımsız olarak görevini sürdüren Hilmi Şen, 4 Kasım 2024 tarihinde ilçe merkezinde makam aracıyla şantiye sahasına giderken kuzeni Erdem Şen‘in silahlı saldırısına uğradı.

Belediye Başkanı Şen ile koruması Mikayil Çelikkol hayatını kaybetti, otomobilde bulunan Koray Kaya ve Ömer Şengül yaralandı. Olayın ardından yakalanan şüpheli, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Erdem Şen(solda), Hilmi Şen(sağda)

BAŞKA BİR BELEDİYEDE İŞ VAADİNDE BULUNDU İDDİASI

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin iddianameyi tamamlayarak Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

İddianamede, Hilmi Şen’in 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Yeniden Refah Partisi’nden adaylığını açıklamasının ardından, başka bir partinin İlçe Başkanlığı’nı yapan sanığa kendisini desteklemesi karşılığında belediyede iş verme vaadinde bulunduğu kaydedildi.

İŞE ALMADIĞI İÇİN HUSUMET BAŞLAMIŞ

Durumun tanık ifadeleri ve olayda yaralanan 2 kişinin beyanlarıyla sabit olduğu bildirilen iddianamede, “Hilmi Şen’in belediye başkanı seçilmesinin ardından sanığı belediyede işe almaması nedeniyle taraflar arasında anlaşmazlık meydana geldiği, sanığın sürekli arayarak ve belediyeye gelerek kendisini işe alması konusunda maktulü rahatsız etmeye başladığı, en son 30 Ekim 2024’te sanığın eşi A.Ş.’nin Başkan Şen’i arayarak eşinin işe alım süreciyle ilgili konuştukları ve olumlu yanıt alamamaları üzerine aralarındaki anlaşmazlığın husumete dönüştüğü anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Sanığın, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden Belediye Başkanı Hilmi Şen ile ilgili paylaşımlar yapmaya başladığı ve telefonuna mesajlar gönderdiği belirtildi.

İddianamede, sanık Erdem Çelebi Şen hakkında, ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet ve ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Related Posts

Yeni Alman hükümetinin ilk icraatı, sınırları kapamak oldu

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınırda belgesiz göçmenlerin geri çevrilmesi talimatını verdi. 2015’teki Merkel politikasını rafa kaldıran bu adım, sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Katliam gibi kaza! 11 öğretmen hayatını kaybetti

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde inşaat malzemeleri taşıyan bir kamyonun, Kalijambe köyünde seyreden minibüse çarptığı belirtildi. Polis, minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

AB Zirvesi’ne katılacak

Avrupa güvenliğinin son günlerde sık sık tartışıldığı dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (Gymnich) katılacak. Türkiye, bu önemli …

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Son dakika… Asya karıştı! Hindistan Pakistan’ı füzelerle vurdu

Son dakika haberine göre; Pakistan Askeri Sözcüsü “Hindistan 3 farklı noktadan Pakistan’a saldırı düzenledi” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir