Bob Menendez 11 Yıl Hapis Cezası Aldı

ABD Mahkemesi Eski Senatör Bob Menendez’e 11 Yıl Hapis Cezası Verdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla mahkemeye çıkan eski New Jersey Senatörü Bob Menendez, jüri tarafından suçlu bulunarak 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Manhattan’daki federal mahkemede görülen duruşmada Yargıç Sidney Stein, Menendez’in cezasını açıkladı.

Yargıç Stein, Menendez’in yabancı ülkeler için çalışma dahil olmak üzere çeşitli rüşvetler karşılığında mevkisini kötüye kullandığı gerekçesiyle 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Stein, Menendez’e hitaben, “Başarılı ve güçlüydün ancak yozlaşmış bir politikacıya dönüştün. Kamu yararı için değil, kendi çıkarların için çalıştın.” dedi.

71 yaşındaki Menendez ise ceza karşısında gözyaşları içinde, “Ben terbiye edilmiş bir adamım. Tüm hayatımı başkalarına hizmet etmeye adadım. Mükemmel olmadım ancak halkım için iyilikler yaptım.” şeklinde konuştu. Bu kararla Menendez, ABD tarihinde ceza alan eski bir senatör olarak rekor kırdı.

Menendez, 16 Temmuz 2024’te New York’taki mahkeme jürisi tarafından rüşvet, hakkındaki soruşturmaları engelleme ve yabancı ülke faaliyetleri gibi suçlamalar nedeniyle suçlu bulunmuştu. Jüri kararının ardından istifa etmek zorunda kalan Menendez, ABD Senatosu’nda uzun yıllar görev yapmıştı.

Eski Senatör, Türkiye’ye karşı kritik tutumuyla da biliniyordu. Türkiye’nin politikalarına sık sık eleştiriler getirirken, F-16 satışları gibi konularda da çekimser bir tavır sergiliyordu. Menendez’in soruşturmalar nedeniyle Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığından ayrılmasının ardından Türkiye’ye yapılacak satışlar da dikkat çekmişti.

Related Posts

Yeni Alman hükümetinin ilk icraatı, sınırları kapamak oldu

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınırda belgesiz göçmenlerin geri çevrilmesi talimatını verdi. 2015’teki Merkel politikasını rafa kaldıran bu adım, sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Katliam gibi kaza! 11 öğretmen hayatını kaybetti

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde inşaat malzemeleri taşıyan bir kamyonun, Kalijambe köyünde seyreden minibüse çarptığı belirtildi. Polis, minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

AB Zirvesi’ne katılacak

Avrupa güvenliğinin son günlerde sık sık tartışıldığı dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (Gymnich) katılacak. Türkiye, bu önemli …

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Son dakika… Asya karıştı! Hindistan Pakistan’ı füzelerle vurdu

Son dakika haberine göre; Pakistan Askeri Sözcüsü “Hindistan 3 farklı noktadan Pakistan’a saldırı düzenledi” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir