Çocuk Hakları İçin Önemli Görüşme: TBMM ve BM Temsilcisi Bir Araya Geldi

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, BM Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile Görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Çocuklara Karşı Şiddet Özel Temsilcisi Najat Maalla M’jid ile bir araya geldi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu, M’jid’in çocuk hakları konusundaki kararlı mücadelesine vurgu yaparak, Türkiye’nin çocuk hakları sözleşmelerinin önemini belirtti.

Katırcıoğlu, çocukların sadece şiddetten korunması değil aynı zamanda zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin önemine değinerek, LGBT faaliyetlerine karşı olduklarını ve çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmalarını istediklerini açıkladı.

Çocuk hakları alanındaki çalışmalarını anlatan Katırcıoğlu, çocukların haklarını öğrenmeleri ve korumaları amacıyla yaptıkları projelerden bahsederek, depremzedelerin çocuklarına destek olmak üzere Japonya’ya yaptıkları ziyaretten de bahsetti.

Dijital alandaki çocuk tehditlerine dikkat çeken Katırcıoğlu, yaklaşık altı aydır yürüttükleri çalışmanın sonuçlarına dikkat çekerek, dünya genelinde çocukları bekleyen tehlikelerin kontrol edilemez boyutlara ulaştığını vurguladı.

BM Temsilcisi M’jid ise Türkiye’deki çocuk hakları çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, dijital alanda karşılaşılan şiddet ve istismar konularına dikkat çekti.

M’jid, bilgi iletişim teknolojileri şirketlerinin bu konuda sorumlulukları olduğunu ve politikalar üretmenin yanı sıra bu şirketlerin de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Meriç Ürer – Politika

Related Posts

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.