Dev ilaç şirketi ABD’li firmayı satın alıyor

Merck, ABD’li SpringWorks Therapeutics’i 3.9 Milyar Dolara Satın Alıyor

Alman kimya ve ilaç devi Merck, kanser hastalıkları alanındaki satışlarını genişletmek amacıyla ABD merkezli SpringWorks Therapeutics’i satın almak için 3.9 milyar dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Merck tarafından yapılan açıklamaya göre, SpringWorks Therapeutics, hisse başına 47 dolarlık bir satın alma teklifini kabul etti. Bu anlaşma ile Merck, kanser hastalıkları alanındaki satışlarını artırmak için SpringWorks Therapeutics’i 3.9 milyar dolarlık bir öz sermaye değeri karşılığında satın alacak.

Verilen teklif, ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan SpringWorks Therapeutics’in Şubat 2025’teki piyasa değerinin yüzde 26 üzerinde bir fiyat sunmaktadır.

Anlaşma kapsamında, Merck SpringWorks Therapeutics’e nakit ödeme yapacak.

Yaklaşık 3.9 milyar dolarlık satın alma işleminin, gerekli izinler alındıktan sonra 2025’in ikinci yarısında tamamlanması planlanmaktadır.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Süt devlerine rekor ceza

Ticaret Bakanlığı, küçük ölçekli üretici ve tedarikçilere karşı haksız ticari uygulamalarda bulunan dört büyük süt şirketine toplam 58.3 milyon lira idari para cezası uyguladı. Ceza, çiftçileri mağdur eden ödeme gecikmeleri ve ticari faaliyetleri bozan uygulamalar nedeniyle verildi.

Vergi matrahında 32 milyar liralık artış; Bakan Şimşek’ten “kayıt dışılıkla mücadele” vurgusu

Vergi matrahında 32 milyar liralık artış; Bakan Şimşek’ten “kayıt dışılıkla mücadele” vurgusu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

Bankada parası olanları etkileyecek! Mevduat faizlerinde yüksek kazanç dönemi bitiyor

Haziran enflasyonunun beklentilerin altında kalmasıyla birlikte gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi. Bankalar faiz indirimi beklentisiyle mevduat oranlarını düşürmeye başladı. Yüzde 50 seviyesindeki yüksek kazanç dönemi sona eriyor. 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu, hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Bakan Kacır Gaziantep’te iş insanları ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kilis temaslarının ardından geldiği Gaziantep’te Sanayi Odası’nda sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Buğday hasadı başladı

Vezirköprü’de çiftçiler, biçerdöverlerle buğday hasadına başladı. Hasat çalışmalarının yoğun tempoda sürdüğü ilçede, verimin bölgelere göre farklılık gösterdiği ifade ediliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına buğday alımlarının ilçedeki şirket …