Diplomasinin nabzı Ankara’da atıyor

AYDIN HASAN / Ankara – Suriye Arap Cumhuriyeti Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Suudi Arabistan’ın ardından ikinci gezisini bugün Türkiye’ye yapacak. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şara’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşeceğini söyledi. Altun, yaptığı açıklamada “Görüşmelerde Suriye’deki son gelişmeler bütün boyutlarıyla ele alınacak olup, ülkedeki ekonomik toparlanma, sürdürülebilir istikrar ve güvenliğin tesisi için iki ülke tarafından atılacak ortak adımlar değerlendirilecektir” dedi. Başkent bugün ayrıca Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati’yi ağırlayacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Mısırlı mevkidaşının yapacakları görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve bölgesel güç birliği oluşturulması konuları üzerinde durulacak. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de yarın Ankara’da olacak.

Related Posts

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük’ün anlattıkları stüdyodakileri ağlattı

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük, Sözcü TV’de ‘Başkent Kulisleri’ programında terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Özlük, yaşadığı ve tanık olduğu olayları anlattı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Rumların aklında barış değil, savaş var

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Rumların aklında barış değil, savaş var

Hamas: Yeni bir tehcir yok, halkımız geri dönüş hakkında kararlı

Hamas, Filistin halkının 1948’de yaşanan Nekbe’de (Büyük Felaket) olduğu gibi bir kez daha tehcir edilemeyeceğini ve İsrail’in 19 aydır Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırıma rağmen, halkın direniş ve geri dönüş hakkına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Rusya heyeti Türkiye’ye geldi: Gözler İstanbul’da

İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyetinin Türkiye’ye ulaştığı bildirildi. Rus haber ajansı Tass, isimsiz kaynağa dayandırdığı haberinde, Ukrayna ile müzakere edecek Rus heyetinin İstanbul’a ulaştığı ve müzakerelerin TSİ 10.00’da Dolmabahçe’de başlamasının beklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye kupasını kazanan Galatasaray’ı tebrik etti. Erdoğan mesajında, “Galatasaray futbol takımını ve tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum.” dedi.