Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Küresel Tehditlere Karşı Güvenlik Ağı Kurulmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, küresel tehditlere karşı yalnızca yerel önlemlerin yetersiz kaldığını vurgulayarak, “Teksas’tan Ankara’ya uzanacak genişlikte bir güvenlik ağı kurmamız gerekiyor” dedi.

ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen Dünya Sibernetik ve Teknolojik Güvenlik Konferansı’na katılan Fidan, konuşmasında dijital çağda güvenliğin artık sınır tanımadığını belirtti. Bakan, siber saldırılar, yapay zekâ kaynaklı tehditler ve dijital altyapıların hedef alınmasının, ülkeleri küresel işbirliğine mecbur bıraktığını ifade etti.

Fidan, “Artık güvenlik, sadece fiziki sınırları korumaktan ibaret değil. Dijital ağlar, enerji hatları ve veri akışları da stratejik öneme sahip. Ankara’dan Teksas’a kadar uzanan bir işbirliğiyle ancak bu tehditleri bertaraf edebiliriz” diye konuştu.

Konferansta çok taraflı diplomasiye ve stratejik teknoloji ortaklıklarına değinen Fidan, Türkiye’nin bu süreçte hem bölgesel hem de küresel ölçekte aktif rol almaya hazır olduğunu vurguladı. Ayrıca, güvenlik mimarisinin yeniden şekillendiği bu dönemde, müttefik ülkeler arasında daha fazla veri paylaşımı ve koordinasyonun şart olduğunun altını çizdi.

Fidan’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin dijital ve fiziksel güvenlik politikalarını daha entegre bir yaklaşımla ele alacağının sinyali olarak yorumlandı.

Related Posts

Hamas: Yeni bir tehcir yok, halkımız geri dönüş hakkında kararlı

Hamas, Filistin halkının 1948’de yaşanan Nekbe’de (Büyük Felaket) olduğu gibi bir kez daha tehcir edilemeyeceğini ve İsrail’in 19 aydır Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırıma rağmen, halkın direniş ve geri dönüş hakkına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Rusya heyeti Türkiye’ye geldi: Gözler İstanbul’da

İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyetinin Türkiye’ye ulaştığı bildirildi. Rus haber ajansı Tass, isimsiz kaynağa dayandırdığı haberinde, Ukrayna ile müzakere edecek Rus heyetinin İstanbul’a ulaştığı ve müzakerelerin TSİ 10.00’da Dolmabahçe’de başlamasının beklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye kupasını kazanan Galatasaray’ı tebrik etti. Erdoğan mesajında, “Galatasaray futbol takımını ve tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

DEM Parti sokağa iniyor! Sırrı Süreyya Önder’in yerine kim geçecek?

DEM Parti Yeni Süreç İçin Sahaya İniyor: Gözler Önder’in Yerine Geçecek İsimde

PKK’nın 12 Mayıs’ta aldığı fesih kararı sonrası Türkiye siyasetinde dengeleri değiştirecek gelişmeler yaşanıyor. DEM Parti, bu tarihi adımın ardından 16-18 Mayıs tarihlerinde sahaya inerek “şehit şehir” olarak bilinen yerlerde halkla buluşacak ve yeni süreci anlatacak.

‘Kamu görevlisine hakaret’ soruşturmasında Ekrem İmamoğlu ifade verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ekrem İmamoğlu ‘kamu görevlisine hakaret’ soruşturması kapsamında ifade verdi. İmamoğlu, ifadesinde kendisine yöneltilmeyen soruların sevk evrakına girdiğini açıkladı.

Durumun istikrara kavuşturulduğu bildirilmişti: Trablus’ta gece yine silahlar konuştu

Libya hükümetinin dün yaptığı açıklamada çatışmaların kontrol aldığını bildirmesine rağmen başkent Trablus’un bazı semtlerinde dün gece yeniden silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi.