Erdoğan ve Bakan Yerlikaya’ya ‘barikatlar kaldırılsın’ çağrısı… Cumartesi Anneleri 1048. haftada Kadir Keremoğlu için adalet istedi

Cumartesi Anneleri 1048. Haftada Adalet Talep Ediyor

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, bu hafta da meydanda toplandı.

Cumartesi Anneleri 1048. hafta buluşmasında, 30 yıl önce Van’da gözaltında kaybedilen Kadir Keremoğlu için adalet istedi. Kayıp yakınları, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı’na seslenerek AYM kararlarına uyulmasını ve Galatasaray Meydanı’ndaki barikatların kaldırılmasını talep etti.

Açıklamada, Kadir Keremoğlu’nun yaşadıkları ve ailesinin adalet mücadelesi detaylı bir şekilde anlatıldı.

Bu haftanın açıklamasında, “Bugün bir kez daha Cumhurbaşkanı’na ve İçişleri Bakanı’na sesleniyoruz: Anayasa Mahkemesi kararlarına uyun; polis bariyerlerini kaldırın ve Galatasaray Meydanı’nın kayıp yakınlarına koşulsuz olarak açılmasını sağlayın.” denildi.

1048. haftalarında, 30 yıl önce Van’da gözaltında kaybedilen Kadir Keremoğlu için adalet talepleri yinelendi. O dönemde Van’da yaşayan varlıklı bir iş insanı olan 75 yaşındaki Yüksekovalı Kadir Keremoğlu’nun hikayesi detaylarıyla paylaşıldı.

‘ÖLÜM LİSTESİNDE İSMİNİZ VAR’

10 Temmuz 1994’te JİTEM mensupları, ‘ölüm listesinde isminiz var’ diyerek Keremoğlu ailesinden haraç talep etti. Aile suçüstü yapılmasını sağladı ve JİTEM mensubu Alaattin Kanat’ın da aralarında bulunduğu dört kişi tutuklandı. Bu olay sonrası Keremoğlu ailesi, JİTEM bağlantılı çetelerin hedefi haline geldi.

‘BEYAZ TOROS’LA KAÇIRILDI’

Kadir Keremoğlu, beyin kanaması sonrası yürüme zorluğu çekiyordu. 14 Nisan 1995 tarihinde Van Merkezde kendisinin yaptırdığı Keremoğlu Camii’ne namaz kılmaya gittiğinde, 01 EA 600 plakalı Beyaz Toros’la kaçırıldı. Görgü tanıklarına göre kaçıranlar arasında JİTEM bağlantılı Şehmus Durak da vardı.

‘YEŞİL’E TESLİM EDİLDİ’

Araştırmalar sonucunda, aile babalarının JİTEM ile ilişkili Mahmut Yıldırım’a teslim edildiğini ve Van JİTEM merkezine, daha sonra da Van Jandarma Alay Komutanlığı’na götürüldüğünü öğrendi. Ayrıca JİTEM’le ilişkili şahısların kimlik bilgilerine de ulaştı.

‘AİLE, MEHMET AĞAR İLE GÖRÜŞTÜ’

Aile, 22 Nisan 1995’te Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ile görüştü. Ancak fidye pazarlığı yapan kişi, babanın öldüğünü söyleyerek aileyi tehdit etti. Şehmus Durak’ın eşi, Keremoğlu’nun Yeşil tarafından evlerinde infaz edildiğini itiraf etti.

Adalet konusunda hiçbir sonuç alamayan aile, 30 yıl sonra hala Kadir Keremoğlu’nun akıbetinin açıklığa kavuşmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor. Cumartesi Anneleri, yıllar geçse de adalet arayışından vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

Kaynak

Related Posts

Türklerin yaptığı oyun Kore hükümetini ayaklandırdı: Tüm dünyada yasaklandı

Türk yapımı olan Mount&Blade: Warband oyunu için geliştirilen bir mod, Güney Kore’de huzursuzluğa sebep oldu. Valve, Güney Kore hükümetinin talebi üzerine modu küresel çapta erişime kapattı.

Mansur Yavaş’tan başsağlığı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğunu duyurdu. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise başsağlığı mesajı yayımladı.

Türk markalı baharatta tespit edildi: Az miktarda bile tüketilmemeli, acilen toplatılıyor

Almanya’da satılan bazı Türk üretimi zencefil tozu ürünlerinde kansere yol açabilen aflatoksin maddesi tespit edildi. Sağlık riski taşıyan ürünler acilen raflardan toplatılıyor, az miktarı bile riskli…

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

İsviçre’den İran’a diplomatik dönüş

İran’daki diplomatik misyonlarda önemli bir gelişme yaşandı. İsviçre’nin Tahran Büyükelçiliği, 2025 Haziran’ında ülkedeki genel istikrarsızlık ve güvenlik endişeleri sebebiyle geçici olarak kapatılmasının ardından, 6 Temmuz 2025 Pazar günü yeniden …

Adıyaman’da gözaltılara tepkiler çığ gibi

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınması kentte sert tepkilere neden oldu. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’nun yaptığı açıklamada, “Ne gözaltılarla, ne baskılarla halkın iradesi susturulamaz” denildi.