Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Kene Isırmasına Dikkat! Prof. Dr. Doğan Uyardı

Kenelerin taşıdığı virüslerin insanlara bulaşma riskine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, hastalığın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Vaka sayılarında artış yaşandığına değinen Doğan, hastalığın kenelerin sıvılarına temas veya çıplak elle ezilmesi sonucu bulaştığını vurguladı.

Risk gruplarını tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, veterinerler, askerler, sağlık personeli ve piknikçiler oluştururken hastalığın belirtileri ateş, yorgunluk, bulantı ve kusma şeklinde ortaya çıkıyor. Hastalığın tedavisi olmamakla beraber erken müdahale ile iyileşme sağlanabiliyor. Prof. Dr. Doğan, endişe ve panik yapmak yerine önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Prof. Dr. Nazif Elaldı’nın konuya yakından ilgilendiğini ve İsveç’te aşının Faz-1 çalışmalarının devam ettiğini belirten Doğan, Faz-2 çalışmalarının Sivas’ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Sivas merkezden henüz vaka bildirilmemesine rağmen tedbirli olunması gerektiğine değinen Doğan, hastalığın daha çok Yozgat ve Tokat’ta görüldüğünü ifade etti.

Keneye maruz kalanların erken müdahale ile hastalıktan kurtulabileceğini belirten Doğan, en etkili yöntemin kene ısırmasını engellemek olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!