Eskişehir’de sol gözüne altınla tedavi yaptırdı

Eskişehirli Ümmü Gülsüm Cihan, 30 Yıl Sonra Sol Gözünü Kapatabildi

Eskişehir’de yaşayan 56 yaşındaki Ümmü Gülsüm Cihan, gençlik yıllarında yüz felci geçirdi. Bu durum sonucunda sol gözünü kapatamama sorunuyla karşı karşıya kalan Cihan, aynı zamanda yüz simetrisinin de bozulmasına neden oldu. Yaklaşık 30 yıl boyunca sol gözünü açık bir şekilde uyuyan Cihan, ablasının yönlendirmesiyle Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar ile tanıştı.

Yapılan muayene sonucunda Ümmü Gülsüm Cihan’a sol gözünü kapatabilmesi için altın implantasyonu önerildi. Ameliyatla Cihan’ın sol gözüne 24 ayar altın yerleştirildi ve sol gözü kapatması sağlandı. Operasyon sonrasında kendini daha iyi hisseden Cihan, ağrılarının sona erdiğini ve yüz simetrisinin düzeldiğini belirtti.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar, yaptığı açıklamada, “Hastamızın yüz felci sonucu sol gözünü kapatamama sorunu vardı. Ameliyatla bu sorunu çözerek göz ve yüz simetrisini sağladık. Bu tür rahatsızlıklara dikkat çekmek ve tedavi edilebilir olduğunu göstermek önemlidir.” dedi.

Ümmü Gülsüm Cihan ise, gençlik yıllarından beri yaşadığı sorunun sonunda çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Yıllardır sol gözümü kapatamıyordum, ancak şimdi doğal bir şekilde gözlerimi kapatabiliyorum. Bu ameliyat sayesinde hayatımın rahatlayacağını hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Related Posts

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.