Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu Aracılığıyla 64 Milyar Liralık Kredi Toplam 85 Firmadan Geri Alamadı

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile toplamda 64 milyar liralık kredi verdiği 85 firmadan geri ödeme alamadı. Firmalar borçlarını ödemediğinde Garanti Fonu da bu durumu ‘’Banka eksik işlem yapmış’’ diyerek kredileri üstlenmedi. Banka hesapları ve Sayıştay raporunda kodlanan firmalardan toplamda 64 milyar lira geri alınamıyor.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürüne Sert Sorular Yöneltti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürü Serdar Üstünsalih’e, ‘’Bin lira kredi kartı borcu olan vatandaşlara icra gönderiyorsunuz. Garibana şahin muamelesi yaparken, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz. Bu imtiyazlı firmalar kimler?” diye sordu. Tahtasız, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların borç batağında olduğunu ve icra dosyalarının her geçen gün arttığını belirtti.

  • 143.6 Milyar TL Kredi Kullandırıldı

“Vakıfbank, 2017 yılından bu yana Kredi Garanti Fonu aracılığıyla toplamda 143.6 milyar TL kredi kullandırdı. Bu krediler arasında yer alan 85 firma, toplamda 64 milyon TL kredi kullanmış ama geri ödeme yapmamıştır. Bankanın hatalı işlemleri nedeniyle Kredi Garanti Fonu, bu kredileri üstlenmemektedir. Sorumlularla ilgili olarak Sayıştay raporunda soruşturma açılması talep edilmektedir. 85 firma için bilinçli olarak hataya düşülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. Gariban vatandaşın bin liralık kredi kartı borcu için icra işlemi başlatan banka, bu kadar büyük miktarlardaki borçlarla ne yapıyor? Garibana şahin, iktidarın yakın olduğu firmalara kuzu kesilmektedir.”

İşte Mysterious Company’den Özgür Karabat

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay’ın bulguları üzerine gizemli bir firma hakkında şunları söyledi: “Sayıştay raporunda belirtilen 10 milyar 546 milyon liralık kredi var. Bu kredi, Erzurum şubesinden kullandırılan bir kredi olarak bilinmektedir. Başlangıçta 300 milyon dolar karşılığı orta vadeli kredi verilen firmanın, yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucunda tekrar yeni bir kredi alması dikkat çekicidir. Bu durumda şirketin 10 milyar lira civarında borcu olduğu düşünüldüğünde, piyasalarda bilinmemesi ne kadar normaldir?”

Related Posts

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 40,0440 liradan alınan dolar, 40,0460 liradan satılıyor. 46,9620 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 46,9640 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 40,0000, avronun satış fiyatı ise 46,8820 lira olmuştu. Serbest …

Vergi borçlarına yeni düzenleme: Teminatsız taksit sınırı 5 kat arttı

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Süt devlerine rekor ceza

Ticaret Bakanlığı, küçük ölçekli üretici ve tedarikçilere karşı haksız ticari uygulamalarda bulunan dört büyük süt şirketine toplam 58.3 milyon lira idari para cezası uyguladı. Ceza, çiftçileri mağdur eden ödeme gecikmeleri ve ticari faaliyetleri bozan uygulamalar nedeniyle verildi.

Vergi matrahında 32 milyar liralık artış; Bakan Şimşek’ten “kayıt dışılıkla mücadele” vurgusu

Vergi matrahında 32 milyar liralık artış; Bakan Şimşek’ten “kayıt dışılıkla mücadele” vurgusu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu