Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tahtakurusu istilası yaşandığı ortaya çıktı. Hastanenin anestezi yoğun bakım, kardiovasküler cerrahi, üroloji, beyin cerrahisi servisleri ve hemşire odalarında tahtakurusu bulguları tespit edildi. Bazı servislerin kapatıldığı iddialar arasında yer alıyor. Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, hastanenin durumunu şu sözlerle açıkladı: “Hayatın her alanında olduğu gibi bazen tek bir parça, bütünü muntazam şekilde ifade edebilir. Çorum’daki Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşananlar, sağlık sisteminin ne kadar yetersiz bırakıldığının önemli bir göstergesidir.”

‘BİLİMSEL YAKLAŞIM YOK, HAMASET’

“Sağlık Bakanlığı sessizliğini korurken, bu durum daha büyük sorunların işaretçisi olarak karşımıza çıkıyor.” diyen Uğur sözlerine şöyle devam etti: “Çorum’daki skandala geniş bir perspektiften bakıldığında, kamu kurumlarının terkedildiği, çalışanların insanlık dışı koşullarda zorlandığı, sağlık hizmetinin rezil şartlarda sunulduğu, hastanelerin virane yapılar haline nasıl geldiği, denetimlerin yetersiz olduğu ve bu tür vahim durumların ancak ısrarla ortaya çıktığı açıkça görülüyor. Sağlık sistemi sadece hamasetle değil, bilimsel yaklaşımla yönetilmelidir.”

Related Posts

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Tıbbi kenevir teklifi yasalaştı: Süreç nasıl işleyecek?

Aile hekimliğinde yeni dönem başlıyor

Yeni yasayla birlikte aile hekimliği uzmanlık sürecinde dikkat çeken değişiklikler geliyor. Sahadaki aile hekimi sayısını artırmayı hedefleyen düzenleme Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Doğum izni ne zaman 1 yıl olacak? Memur doğum izni 1 yıl olacak mı?

Doğum izni ne zaman 1 yıl olacak? Son dönemde çalışan annelerin en çok merak ettiği soruların başında bu geliyor. Özellikle memurlar açısından doğum izninin süresinin artırılması gündeme gelmiş durumda. “Memur doğum izni 1 yıl olacak mı?” sorusu, sosyal medya ve haber platformlarında sıkça aratılıyor.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.