Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler – Prof. Dr. Alper Şener Açıkladı

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte havuzlara ilgi artarken, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çocukların kullandığı havuzların temizlik düzeninin yetişkin havuzları kadar sık ve yoğun olmadığını belirtti.

Özellikle çocuk havuzlarının daha dikkatli kullanılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şener, çocuk havuzlarında viral enfeksiyonlara maruz kalma riskine işaret ederek, “Havuzlarda adenovirüs ya da enterovirüs gibi virüslere sıklıkla maruz kalınabilir. Özellikle çocuklarda ve ileri yaş gruplarında bu durum klor miktarındaki dalgalanmalardan kaynaklı olarak gözlemlenebilir. Bu enfeksiyonlar genellikle hafif olsa da, ağır tablolarla da karşılaşma ihtimali vardır” şeklinde konuştu.

‘Suyun Kalitesi ve Bakteri Düzeyi Önemli’

Akarsu yataklarında serinlemeye çalışanların da enfeksiyon riskine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, hijyenik olmayan sularda bakteriyel ve paraziter enfeksiyonların görülme olasılığının daha yüksek olduğunu ifade etti. Su kalitesi ve bakteri seviyesinin serinleme amaçlı kullanılan sular için çok önemli olduğunu belirten Şener, bu nedenle deniz suyunun havuzlara tercih edilebileceğini söyledi.

‘Deniz Suyu ile Doldurulan Havuzlar Daha Güvenli’

Denize girilmesinin havuzlara göre daha avantajlı olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Şener, deniz suyunun geniş alanlara yayıldığı için bakteri yükünün daha düşük olduğunu ve antibakteriyel etkisi olduğunu söyledi. Havuzlarda deniz suyu kullanımının bakteri ve virüs enfeksiyonları açısından daha güvenli olabileceğine işaret eden Şener, klorun tek başına yeterli olmadığını belirtti.

‘Havuz Suyuna Dalmayın’

Havuz suyunun yutulmaması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Şener, enfeksiyon riskine karşı alınabilecek önlemlere değindi. Ağız, burun ve göz mukozasının suyla temasının enfeksiyon riskini artırabileceğini belirten Şener, bu nedenle havuz suyuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Alper Şener, özellikle çocukların havuz kullanımında enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, bu tür enfeksiyonların bulaşıcı olduğuna ve önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Related Posts

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Kurban etinde 2 gün kuralı!

Prof. Dr. Mustafa Tayar, bayramda kesilen kurban etinin ilk 2 gün sabah kahvaltısında yenmemesi gerektiğini söyledi. Gıdaların normalde taze olarak tüketildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tayar, “Bu kurban sonrası kesilen etler için geçerli değil. Çünkü o et kas halinde olduğu için insanlarda sindirim problemine neden olur. Bu nedenle kurban eti ile kahvaltı yapmayı 2 gün ertelememiz gerekir” dedi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.