İspanya ve Portekiz karanlığa gömüldü: Metrolar boşaltıldı, trafik kitlendi

İspanya ve Portekiz’de Büyük Elektrik Kesintileri Yaşandı

İspanya’nın elektrik şebekesi operatörü Red Electrica, pazartesi günü İspanya ve Portekiz’in büyük bir bölümünde kaynağı belirsiz elektrik kesintileri yaşandığını duyurdu. İki ülkenin de elektrik kesintisinden etkilenmesinin ardından enerji şirketleri seferber oldu ve elektrik akışını yeniden sağlamaya çalıştı.

Elektrik kesintileri büyükşehirlerde metroların boşaltılmasına ve trafik sıkışıklığına neden oldu. Trafik ışıklarının çalışmaması sebebiyle sokaklarda araç kuyrukları oluştu. Madrid Açık Tenis Turnuvası’nda ise elektrik kesintisi nedeniyle maçlara ara verildi ve kortlar boş kaldı.


SİBER SALDIRI İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Hükümet, çeşitli bakanlıklardan gelen çeşitli teknik ekiplerle tedarik eksikliğini araştırıyor. Ulusal Siber Güvenlik Enstitüsü (INCIBE) de kesintinin bir siber saldırı olma ihtimaline karşı araştırma yapıyor. Henüz bir sonuca varılmadı. İber Yarımadası’ndaki elektrik kesintileri, hem İspanya hem de Portekiz’deki iletişim sistemlerini, internet şebekesini, havaalanlarını ve yüksek hızlı ulaşım ağlarını etkiledi.

Related Posts

Korkutan anlar: Yangında evde iki çocuk mahsur kaldı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 4 katlı apartmanın zemin katında yangın çıktı. Yangında evdeki iki çocuk, mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çocuklar kurtarıldı.

CHP’li Tanrıkulu paylaştı: ‘AK Parti iktidara geldiğinden beri 34 bin 908 işçi yaşamını yitirdi’

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiği 2002’den bu zamana kadar toplam 34 bin 908 işçi yaşamını yitirdi. 2025 yılının ilk 3 ayında yaşamını yitiren işçi sayısı ise 443. Birilerinin dediği gibi iş cinayetleri kader, fıtrat değil, cinayettir. Adalet ve Kalkınma Partisi bir siyasal tercih olarak iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunu bir öncelik yapmış değil” dedi.

Suriyeli Kürtlerden “demokratik devlet” çağrısı

Suriyeli Kürt grupların düzenlediği konferansta “demokratik ve ademimerkeziyetçi bir devlet” çağrısında bulunuldu. SDG komutanı Mazlum Abdi, konferansın amacının Suriye’yi bölmek değil, birleştirmek olduğunu belirtti.

Rize’de kış uykusundan uyanan ayılar 30 eve zarar verdi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Amlakit ve Palovit yaylalarında kış uykusunda uyanan ayılar 30 eve zarar verdi.

Fransa’da Müslüman genç camide öldürüldü: Başbakandan sert tepki

Fransa Başbakanı Bayrou, Müslüman gencin camide namaz kılarken öldürüldüğü saldırıyı “İslam karşıtı alçaklık” olarak nitelendirdi, çok sayıda siyasetçi olaya tepki gösterdi.

Şifalı macunu kapmak için birbirlerini ezdiler: Pek çok faydası var

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 8 ton mesir macununun saçılmasıyla sona erdi. Şifalı macundan kapmak isteyen on binlerce insan, izdihama neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir