Karadağ’daki silahlı baskın hükümeti alarma geçirdi

Karadağ Hükümeti, Ruhsatsız Silah Bulunduranlara Yönelik Cezaları Arttırıyor

Karadağ hükümeti, ülkenin güneyindeki Cetinje kentinde dün meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında, ruhsatsız silah bulunduranlara yönelik ağır cezalar getirmeye hazırlanıyor.

Başkent Podgoritsa’da olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Konseyi’nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Milojko Spajic, saldırgan Aco Martinovic’in ciddi psikolojik sorunları olduğunu ifade etti.

Silah yasasının yeniden düzenleneceğini duyuran Spajic, “Silah ruhsatı bulunan kişilere 1 Ocak 2026’ya kadar yeni psikolojik ve güvenlik testlerinden geçme şartı getireceğiz. Gerekli koşulları karşılayamayan ruhsat sahiplerinin ruhsatları iptal edilecek.” dedi.

Spajic, yasa dışı olarak silah bulunduranlar için şu anda “Hayata saygı duy, silahını geri ver” kampanyasını yürüttüklerini belirtti ve kampanyayı 2 ay ile sınırlandıracaklarını, ruhsatsız silahlarını teslim etmeyenlerin ise ciddi cezalarla karşılaşacaklarını açıkladı.

“Silahlarını saklayanlara acımayacağız” diyen Spajic, saldırının dini ya da milliyetçi bir sebep ile gerçekleşmediğini vurguladı.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Karadağ dünya genelinde kişi başına düşen yasa dışı silah sayısında 6. sırada yer alıyor.

Related Posts

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük’ün anlattıkları stüdyodakileri ağlattı

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük, Sözcü TV’de ‘Başkent Kulisleri’ programında terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Özlük, yaşadığı ve tanık olduğu olayları anlattı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Rumların aklında barış değil, savaş var

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Rumların aklında barış değil, savaş var

Hamas: Yeni bir tehcir yok, halkımız geri dönüş hakkında kararlı

Hamas, Filistin halkının 1948’de yaşanan Nekbe’de (Büyük Felaket) olduğu gibi bir kez daha tehcir edilemeyeceğini ve İsrail’in 19 aydır Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırıma rağmen, halkın direniş ve geri dönüş hakkına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Teksas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Rusya heyeti Türkiye’ye geldi: Gözler İstanbul’da

İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyetinin Türkiye’ye ulaştığı bildirildi. Rus haber ajansı Tass, isimsiz kaynağa dayandırdığı haberinde, Ukrayna ile müzakere edecek Rus heyetinin İstanbul’a ulaştığı ve müzakerelerin TSİ 10.00’da Dolmabahçe’de başlamasının beklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Galatasaray’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşım ile Türkiye kupasını kazanan Galatasaray’ı tebrik etti. Erdoğan mesajında, “Galatasaray futbol takımını ve tüm Galatasaray camiasını yürekten tebrik ediyorum.” dedi.