Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmarabirlik Genel Kurul Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Marmarabirlik’in 2023-2024 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Bakanlık temsilcileri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu üyeleri, 8 kooperatifin başkan ve yöneticileri ile birlik temsilcileri katıldı. Toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu, bütçe ve çalışma programı, bağımsız denetim raporu üzerinde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplantıda mali durum ve hedefleri paylaşırken, 2024-2025 ürün alım kampanyasını değerlendirdi. Hasat döneminde 57 bin 500 ton ürün alımı yapıldığını belirten Asa, ürün bedellerinin ödemeleri hakkında bilgi verdi. Üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret eden Asa, zeytinin maliyetinin 35 lira olduğunu ifade etti.

Asa, gelecek planlamasında tarım sektörüne ilişkin önerilerde bulunarak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin tarımsal üretime kazandırılmasının önemine değinen Asa, tarımsal üretimi teşvik etmenin gerekliliğini vurguladı.

Marmarabirlik’in hedeflerine değinen Asa, 2025 yılında ciro hedefleri ve ihracat planları hakkında bilgi verdi. Geçmiş yıllarda yapılanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Asa, eski ortakların yeniden birliğe katılma şartları hakkında bilgi verdi.

Related Posts

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

CHP İstanbul İl Başkanı, İBB’ye yapılan ikinci operasyonda tarihe dikkat çekti!

İBB’ye bu sabah başlatılan ikinci dalga operasyon üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik operasyonun yapıldığı tarihe dikkat çekerken ”Bu, yargıya siyasetin müdahalesinin en büyük somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir