Mehmet Tezkan: Muktedir camdan bakıp halkını gördüğünü zanneder ama gördüğü halk değildir

Mehmet Tezkan: Toplumumuzun Fakirliği 28 Milyon Seçmende Değil

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, “Fakirliğimizin sorumlusu 28 milyon seçmen değil” başlıklı yazısında, toplumun mevcut yönetim biçiminden sadece AKP’ye oy verenlerin sorumlu tutulmaması gerektiğini vurguladı. “Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir” sözünün, siyasal tercihlerin ve ülkenin içinde bulunduğu koşulların tek açıklaması olmadığını belirtti. Seçim sürecinde milyonlarca seçmenin “kandırıldığını” ve “aldatıldığını” aktardı.

Tezkan, Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların ve toplumsal sorunların, seçimlerde AKP’yi tercih eden 28 milyon seçmene fatura edilmemesi gerektiğini söyledi. İlgili bölümde şöyle yazdı:

“Bütün bu saptamalar doğru olabilir ama ben yine de fakirliğimizin nedeni AKP’ye oy verenler değil diyorum. Çoğu çok zengin oldu ama yarısı da fakirleşti… Peki neden bu durumdayız derseniz, Osmanlı’nın son dönemine bakın derim… Bir ülkede Saray hayatı büyüdükçe, Saray’lar çoğaldıkça demokrasi küçülür, özgürlüklerin alanı daralır…”

Ayrıca Osmanlı’nın son dönemine işaret ederek Saray hayatının büyümesiyle demokrasi alanının daraldığını vurguladı. Bu durumu, günümüz yönetim anlayışıyla ilişkilendirerek, “Saray’la halk arasına cam duvarlar girer” ifadesini kullandı. Tezkan, “din soslu söylemler”in artık seçmen nezdinde eskisi kadar etkili olmadığını belirtti ve iktidarın bu söylemle hareket etmesinin seçmen üzerindeki etkisini yitirdiğini aktardı.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

İsrail ordusu İran’ın yeni bir füze saldırısı başlattığını duyurdu

İsrail ordusu, İran’dan İsrail’e füze ateşlendiğini, hava savunma sistemlerinin füzeyi engellemek için çalıştığını duyurdu.

Şırnak’ta 4 bölge, ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi

Şırnak’ta dört bölge 17-19 Haziran tarihleri arasında ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi.

CHP’nin 9. miting adresi belli oldu

CHP ‘nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin dokuzuncusu Avcılar’da düzenlenecek. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Cumhurbaşkanı adayımızı, başkanlarımızı, yol arkadaşlarımızı savunmaya; meydanları doldurmaya devam ediyoruz” dedi.

Özgür Çelik’ten Avcılar mitingine çağrı: Ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Özgür Çelik’ten Avcılar mitingine çağrı: Ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında toplandı: Ana gündem maddesi; İsrail-İran çatışması

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında toplandı: Ana gündem maddesi; İsrail-İran çatışması

Erdoğan kararını verdi: O isimler artık yer almayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilini Marmaris’te geçirdiği süre boyunca, kabinede değişiklikler ve bürokraside geniş kapsamlı atamalar üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. AKP kulislerine göre Erdoğan, görevinde etkisiz kalan bakan ve bürokratlarla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.