MHP’den yangınlar için kanun teklifi: ‘En geç 10 dakika’

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Yangınlara Müdahale Süresini 10 Dakika Olarak Belirleyen Kanun Teklifi Sundu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Ismail Ozdemir, TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile yangın ve diğer afetlere en fazla 10 dakika içinde müdahale edilmesini zorunlu kılan düzenlemeyi içeren bir kanun teklifi sundu.

Özdemir, teklifin gerekçesinde; “21 Ocak 2025 tarihinde sabaha karşı Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın felaketinde ne yazık ki itfaiyenin müdahalesi öngörülen sürenin üzerinde gerçekleşmiştir. Yangının yaşandığı otelin konumu ve merkeze olan mesafesi göz önüne alındığında normal şartlarda en fazla 30 ila 45 dakika arasında itfaiyenin olay yerinde olması gerektiği halde iddialara göre 1 saati geçen bir süre içinde olay yerine ulaştığı belirtilmektedir. Müdahalelerin gecikmesi nedeniyle maalesef can kaybı sayısı da artmıştır. Eğer böyle bir turizm merkezine daha yakın ya da turizm merkezlerinde itfaiye teşkilatı bulunsaydı, can kaybının daha düşük ya da hiç olmayacağı açıktır” ifadelerine yer verdi.

‘Yangınlara Müdahale Süresi 10 Dakika Olmalı’

Özdemir, sunduğu kanun teklifinde Avrupa, ABD ve Japonya’da itfaiye ekiplerinin yangına müdahale süresinin 10 dakikayı geçmeyecek şekilde konumlandırıldığını ve bu durumun Türkiye’de de uygulanması gerektiğini belirtti. Özdemir, şu şekilde devam etti:

“Bu koşullar altında, ülkemizde toplu faaliyet alanlarına en fazla 10 dakika mesafede sabit veya seyyar itfaiye istasyonları kurularak yangın ve diğer afetlerle mücadelede ihtiyaç duyulan itfaiye personeli, araç-gereç ve ekipman bulundurulmalıdır. Bu sayede her şart altında hızlı müdahale ile can ve mal kaybı en aza indirilebilir. Büyükşehirlerde belediyelerin, diğer illerde ise il belediyelerinin belirlenen yerlere itfaiye istasyonları kurarak gerekli ekipman ve personeli bulundurması zorunlu hale getirilmelidir.”

Related Posts

Yeni Alman hükümetinin ilk icraatı, sınırları kapamak oldu

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, yasa dışı göçle mücadele kapsamında sınırda belgesiz göçmenlerin geri çevrilmesi talimatını verdi. 2015’teki Merkel politikasını rafa kaldıran bu adım, sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Katliam gibi kaza! 11 öğretmen hayatını kaybetti

Endonezya’nın Orta Java bölgesinde inşaat malzemeleri taşıyan bir kamyonun, Kalijambe köyünde seyreden minibüse çarptığı belirtildi. Polis, minibüsteki 11 anaokulu öğretmeninin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

AB Zirvesi’ne katılacak

Avrupa güvenliğinin son günlerde sık sık tartışıldığı dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (Gymnich) katılacak. Türkiye, bu önemli …

Bakanlığın dili değişti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’taki son şehitleri duyururken “bölücü terör örgütü” ifadesini kullanmadı. Açıklamalarda dilin yumuşaması dikkat çekti

Son dakika… Asya karıştı! Hindistan Pakistan’ı füzelerle vurdu

Son dakika haberine göre; Pakistan Askeri Sözcüsü “Hindistan 3 farklı noktadan Pakistan’a saldırı düzenledi” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir