TÜİK açıkladı: Güven endeksinde tüm sektörlerde düşüş!

TÜİK, Nisan Ayı Hizmet Perakende Ticaret ve İnşaat Sektörü Güven Endekslerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin hizmet perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait güven endeksleri hakkında bilgi verdi. Yayınlanan verilere göre, güven endeksi nisanda önceki aya kıyasla hizmet sektöründe %4,3, perakende ticaret sektöründe %2,5 ve inşaat sektöründe %4,2 azaldı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, nisan ayında hizmet sektöründe aylık bazda %4,3 gerileyerek 109,5 seviyesine düştü. Perakende ticaret sektöründe %2,5 azalarak 110,6’ya, inşaat sektöründe ise %4,2 azalarak 85,1’e geriledi.

Nisanda hizmet sektöründe, iş durumu son üç aylık dönemde %6,6 azalırken hizmet talebi %6,9 geriledi. Ancak, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi %0,8 arttı.

Perakende ticaret sektöründe son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar %2,6 azalırken mevcut mal stok seviyesi %2,4 düştü. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi ise %2,5 azaldı.

İnşaat sektöründe, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi %1,9 azalırken gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi %6,4 oranında düştü.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Süt devlerine rekor ceza

Ticaret Bakanlığı, küçük ölçekli üretici ve tedarikçilere karşı haksız ticari uygulamalarda bulunan dört büyük süt şirketine toplam 58.3 milyon lira idari para cezası uyguladı. Ceza, çiftçileri mağdur eden ödeme gecikmeleri ve ticari faaliyetleri bozan uygulamalar nedeniyle verildi.

Vergi matrahında 32 milyar liralık artış; Bakan Şimşek’ten “kayıt dışılıkla mücadele” vurgusu

Vergi matrahında 32 milyar liralık artış; Bakan Şimşek’ten “kayıt dışılıkla mücadele” vurgusu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

Bankada parası olanları etkileyecek! Mevduat faizlerinde yüksek kazanç dönemi bitiyor

Haziran enflasyonunun beklentilerin altında kalmasıyla birlikte gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına çevrildi. Bankalar faiz indirimi beklentisiyle mevduat oranlarını düşürmeye başladı. Yüzde 50 seviyesindeki yüksek kazanç dönemi sona eriyor. 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu, hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Bakan Kacır Gaziantep’te iş insanları ile bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kilis temaslarının ardından geldiği Gaziantep’te Sanayi Odası’nda sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Buğday hasadı başladı

Vezirköprü’de çiftçiler, biçerdöverlerle buğday hasadına başladı. Hasat çalışmalarının yoğun tempoda sürdüğü ilçede, verimin bölgelere göre farklılık gösterdiği ifade ediliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına buğday alımlarının ilçedeki şirket …