Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Monaco: Dünyanın En Zengin Ülkesi

Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olan prenslik, lüks yaşam tarzı, vergi avantajları ve turizm gelirleri sayesinde dünyanın en zengin ülkesi olarak kabul görüyor. Düşük nüfusu ve olağanüstü derecede milyoner yoğunluğu onu bu konuma iten en büyük güç olarak görülüyor.

ATATÜRK HAVALİMANINDA 5,5 KAT KÜÇÜK

Monaco, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’ndan bile yaklaşık 5,5 kat daha küçük olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu küçük coğrafya, dünyanın en pahalı yaşam alanlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Ülkede gayrimenkul fiyatları metrekare başına 100 bin euroyu aşarken, ev kiralamak isteyenlerin yerel bir bankada en az 500 bin euro bulundurduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Bu durum, Monaco’yu lüks yaşamın merkezi haline getiriyor.

EURO PARA BİRİMİ KULLANIYOR

Anayasal monarşi ile yönetilen ülkenin başında Prens II. Albert bulunuyor. Savunması Fransa tarafından sağlanan Monaco, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen euro para birimini kullanıyor.

Monaco’nun zenginliğinin temelinde vergi avantajları büyük rol oynuyor. Ülkede gelir vergisi uygulanmazken (Fransız vatandaşları hariç), şirketler için de düşük vergi oranları sunuluyor. Bu durum, Monaco’yı küresel yatırımcılar ve uluslararası şirketler için cazip bir finans merkezi haline getiriyor.

TURİZM GELİRİ DE YÜKSEK

Aynı zamanda turizm geliri açısından da oldukça güçlü bir konumda olan ülke, her yıl dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan Monaco Grand Prix’e ev sahipliği yapıyor. Monte Carlo Casino gibi lüks kumarhaneler de, ülkenin turistik cazibesini artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Monaco yalnızca lüks ve finansla değil, bilimle de öne çıkıyor. Denizcilik araştırmaları alanında aktif olan ülke, Oşinografi Müzesi’ne ve dünyanın ilk koruma altına alınmış deniz habitatlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Related Posts

Bir uzay aracına artarda iki yıldırım çarparsa ne olur? İşte Apollo 12’nin hikayesi!

1969’da Ay’a inen ikinci insanlı görev olan Apollo 12, tarihe kalkış sırasında art arda iki yıldırım çarpması olayına maruz kalmasıyla geçti. Peki ama bu kadar kötü başlayan bir yolculuk, nasıl oldu da kazasız belasız tamamlanabildi?

Otoda beş aylık dış ticaret açığı üç milyar dolar

Yılın ilk yarısında 530 bin adetle 20 milyar dolarlık ihracat yapan yerli otomotiv üreticileri, Avrupa’yla kafa kafaya gelen maliyetler sebebiyle rekabette zorlanıyor. OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “İlk 5 ayda 3 milyar dolarlık eksi var. Otomobilde kaybettiğimiz kanı ticari araçlarla kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

Sıfır araçlar 10 farklı kategoride değerlendirildi: En çok sorun çıkaran markalar belli oldu

Yeni teknolojilerle donatılan otomobiller sürücüleri memnun etmesi beklenirken, kullanıcılar şikayetlerle dolu bir deneyim yaşıyor. Son araştırma, 2025 model araçlar arasında en çok sorun çıkaran markaları ortaya koydu.

Dijitalleşen dünyada kişisel verilerinizi korumanın 8 yolu

1. Paylaştığınız Bilgileri Unutmayın Oxford Üniversitesi Bilgi Güvenliği sayfasından edinilen bilgiye göre, internetteki günlük aktivitelerimiz farkında olmadan birçok kişisel bilgiyi paylaşmamıza neden oluyor. Doğum tarihinizden ev adresinize …

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu

Windows 12 bekleyenlere kötü haber: Windows 11 25H2 geliyor

Microsoft yaptığı açıklama ile Windows 11 25H2 sürümünün bu yıl sonuna doğru yayınlanacağını açıkladı. Hali hazırda kullanılan işletim sisteminin bu yeni sürümü Windows 12’nin gecikeceği anlamına geliyor.