Irak’ın Kerkük kentinde meydana gelen korkunç trafik kazasında, bir TIR’ın karıştığı zincirleme kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. Süleymaniye kara yolu girişinde gerçekleşen bu olayda, TIR’ın fren arızası nedeniyle 37 araca çarptığı bildirildi. Olay sonrası araçlardan birinde yangın çıktığı ve yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmalara devam ettiği ifade edildi.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Valisi Muhammet Seman Ağa, basına yaptığı açıklamada, kazanın kent merkezindeki Azadi semtinde yaşandığını belirtti. Yaşamını yitiren 7 kişinin yanı sıra 3’ü ağır 23 kişinin yaralandığını dile getiren Ağa, ağır yaralıların tedavisinin Türkiye’de yapılacağını kaydetti.
Bu trajik olay dolayısıyla Kerkük’te bir günlük yas ilan edildiğini duyuran Vali Ağa, benzer kazaların önüne geçilmesi adına long araçların 08.00-24.00 saatleri arasında kent merkezine girişinin yasaklandığını belirtti. Kazanın ardından yetkililerin güvenlik önlemlerini artıracağı ve trafik akışını daha güvenli hale getirmek için çalışmalar yapacağı öğrenildi.