Kastamonu’da Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Genç Kızın Ailesi Adalet Arayışında

Kastamonu’da 2025 yılında meydana gelen bir trafik kazasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki genç kızın ailesi, yaşadıkları acıyı ve adalet arayışlarını kamuoyuna duyurmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Saraçlar Mahallesi’ndeki Ankara Caddesi’nde gerçekleştirilen eylemde, çok sayıda vatandaş aileye destek olmak için bir araya geldi ve kazanın yaşandığı nokta olan Ankara Caddesi ile eski Ankara yolu kesişim yerine kadar yürüyüş yaptı.

Hayatını kaybeden Yağmur Pehlivanlı’nın annesi Esin Terzi Pehlivanlı, olayın nasıl gerçekleştiğine dair bilgiler vererek, kızıyla birlikte geçirdiği anıları paylaştı. Baba Alp Pehlivanlı, kızı Yağmur’un dikkatsiz ve hızlı bir otomobil sürücüsü tarafından çarpması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti ve kızının kazada kusurlu bulunduğunu ifade etti. Pehlivanlı, “Adalet arıyoruz. Üzerinden 235 gün geçti, hala dava açılamadı. Burada bir keşif yapılmasını talep ediyoruz. Kazanın olduğu günden beri hiçbir inceleme yapılmadı ve mevcut krokinin yanlışlığı nedeniyle ölçümlerde de hatalar var.” dedi.

Esin Terzi Pehlivanlı, kaza görüntülerini defalarca izlediğini ve olay yerinde kendi ölçümlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Ailenin avukatları ise dosyada teknik eksikliklerin bulunduğunu dile getirerek, soruşturmanın devam ettiğini ve keşif talebinde bulunacaklarını ifade etti.

21 Ağustos 2025 tarihinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Yağmur Pehlivanlı, N.V. adlı sürücünün kontrolündeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından gözaltına alınan N.V. ise serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Bilal Kahyaoğlu