Adalet Bakanı Akın Gürlek, noterlerin yargının hızlandırılması konusundaki önerilerini değerlendirdi. “12. Yargı Paketi” çerçevesinde bu önerilerin hayata geçirilmesiyle yargı süreçlerinde önemli bir ivme kazanılacağını ifade etti.
Bakanlıkta Türkiye Noterler Birliği Başkanı Serdar Arat ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmede, noterlerin sunduğu somut önerilerin yargı sistemindeki verimliliği artırmayı hedeflediği vurgulandı. Gürlek, noterlik hizmetlerinin yargı süreçlerinin hızlandırılmasında kritik bir rol oynadığını belirtti.
Görüşmede, noterlerin tespit ettiği sorunların ve çözüm önerilerinin yargı sisteminin daha etkin çalışmasına katkı sağlayacağına dair inancını dile getiren Gürlek, noterlerin son dönemdeki katkılarının önemine dikkat çekti. Araç satışları, veraset işlemleri gibi birçok önemli alanda noterlerin aktif rol üstlendiğini hatırlattı.
Türkiye Noterler Birliği tarafından sunulan öneri paketinin detaylarını inceleyeceğini belirten Gürlek, “Bu öneriler üzerinde çalışarak yargının hızlandırılması için gerekli adımları atacağız,” şeklinde konuştu. Dijital dönüşüm süreçlerine de atıfta bulunan Gürlek, noterlerin yargının hızlandırılması konusundaki önerilerinin kendileri için son derece değerli olduğunu vurguladı. “Yargının hızlandırılması için sürekli yeni çözümler üretmeye gayret ediyoruz. 12. Yargı Paketi’ndeki düzenlemelerle birlikte, hep birlikte yargıyı daha hızlı bir hale getireceğiz,” dedi.